Türkiye’nin İtidale İhtiyacı Var

Aziz Babuşcu, dün yapılan saldırıda molotof kokteyli ile ateşe verilen ve tamamen kullanılmaz hale gelen AK Parti Şişli İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

İl SKM Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’ndan bilgi alan Aziz Babuşcu, son günlerde yaşanan olaylar ve partimize yapılan saldırılarla ilgili açıklamalar yaptı.

Tahriklere Kapılmayacağız

“Maddi zarardan ziyade, karşı karşıya kaldığımız durum bence bedeli çok daha ağır bir tablo.” diyen Aziz Babuşcu, “Şişli’de 6 irtibat büromuz daha bu şekilde tahrip edildi. İstanbul’un farklı ilçelerinde aynı şekilde seçim irtibat bürolarımız, araçlarımız yakılıyor. İki gündür bir tahrikle karşı karşıyayız. Bunlar çok üzücü ve acı olaylar. Dün Berkin yavrumuzun cenazesi, bir başka delikanlı, Burak’ın cenazesinin bugün defnedilecek olması. Bunlar çok acı verici. Her ikisi de bizim yavrumuz, her ikisinin acısı da bizim acımız. Ben şunu ifade etmek istiyorum; bu acılar üzerinden, acıları yarıştırarak siyaset rantı elde etmek isteyen anlayışı da en az bu hadiseyi lanetlediğim kadar lanetliyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin İtidale İhtiyacı Var

Aziz Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye’nin, bugün bu süreçte, özellikle itidale, sağduyuya, sükunete ihtiyacı var. İki gündür tahrik edilen bu teşkilat, İstanbul’un tamamında sükuneti, aklıselimi ve sağduyuyu hakim kılmaya çalışıyor. Bizim teşkilat mensuplarımıza telkinimiz bu. Bugüne kadar en ufak bir tahrike kapılmadılar, bundan sonra da kapılmayacaklar. Çünkü çok iyi biliyorlar ki: Bu ancak, senaryolar üzerinden sonuç elde etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürer, Türkiye düşmanlarının çıkarlarına hizmet edebilir sadece. Tekrar ediyorum; sağduyu, aklıselim ve sükunet tavsiye ediyorum. Siyaseten, acı yarıştırarak, buradan rant elde etmek isteyen liderlere de bunun bu hesaba hizmet etmenin dışında hiçbir siyasi karşılığı olmadığını bir kere daha ifade etmek istiyorum. AK Parti teşkilatları bu konuda çok hassas. Muhalefet edeceğim diye buradan siyasi rant elde etmek isteyen sayın Kılıçdaroğlu’na da sesleniyorum. Bunu bir siyasi malzeme olarak kullanmayın. Acaba buradan AK Parti’ye vuracak bir şey üretebilir miyiz mantığıyla hareket etmeyin. Sadece Türkiye’ye zarar verirsiniz.”