Vefa İftarlarımız Devam Ediyor

AK Parti İstanbul teşkilatının Ramazan coşkusu sürüyor. Teşkilatın eski ve yeni üyelerini bir araya getiren Ataşehir ve Sancaktepe Vefa İftarları, Ak Parti teşkilatının ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlara, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Ataşehir İlçe Başkanlığının iftar programında bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bir hazine olduğunu hatırlatarak “Bu hazineden yararlanalım. Bu hazinenin ruhlarımıza katacağı bereketle daha yüce, daha anlamlı, daha erdemli ve daha asil hedeflerin, dertlerin ve hüzünlerin kıyılarına ulaşalım. Kaygılarımızın, özlemlerimizin ve hedeflerimizin kalitesini kontrol edelim.” dedi.

Aziz Babuşcu konuşmasında Mısır’da yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi: “Mısır’da olanları üzülerek izliyoruz. Mısır’da milletin kendi iradesiyle seçip Cumhurbaşkanı yaptığı bir insan askeri darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbe sonrasında batı dünyasının sergilediği genel tavır, demokrasi adına tam bir ikiyüzlülük, insani değerler açısından ise tam bir tükenmişlik içermektedir. Batı dünyası İslam ülkelerinde demokrasi değil, kendi çıkarlarına uygun ve kendi kontrollerinde yönetimler istiyor. Mısır’da demokrasi ve özgürlük talebiyle meydanlara toplanan kardeşlerimiz, dünyanın gözü önünde bir kere daha vahşet ve katliama maruz kaldı. Yine yüzlerce ölü, binlerce yaralı var. Bu katliamın sorumlusu sadece darbeciler değil, cuntacılara siyasi ve ekonomik destek verenlerdir. Ama Mısır direniyor, halk cuntacılara pes etmiyor. Adeviyye Meydanı insanlığın bir vicdan sınavıdır. Aynı zamanda yüz akıdır.”

Aziz Babuşcu daha sonra katıldığı Sancaktepe Vefa İftarında yaptığı konuşmada Ramazan ayının en güzel yaşandığı yerin böyle kalabalık ve samimi sofralar olduğunu söyledi.

Aziz Babuşcu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Teşkilatlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik çok önemli ve çok güzel bir görüntü. Bu görüntü, bizi bugünlere getirdiği gibi yarınlar için de umutlandırıyor. Bizim AK Parti teşkilatları olarak elde ettiğimiz başarılar sadece yaşadığımız şehrin ve ülkemizin değil komşu ve mazlum coğrafyaların da başarısı oluyor. Kısa bir süre önce ilçe başkanlarımızla birlikte Bosna’yı ziyaret ettik. Orada gördüğümüz sevgi ve ilgi hepimizin sorumluluğunu bir kat daha artırdı. Oradaki insanların gözü burada, bizde. Bizim başarılarımızla kendilerini daha güçlü hissediyorlar, geleceğe daha güvenli bakıyorlar. Teşkilatımızın Sayın Başbakanımıza yol arkadaşlığı yapıp ülkemiz için çalışırken komşu ve mazlum coğrafyaları da aklından çıkarmamasını istiyorum.”