Yapacak Çok İşimiz Var

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde,14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyaset sahnesinde yerini aldıktan sonra; siyasetimize yeni bir anlayış getiren, demokratikleşme, insan hakları, ekonomi, dış politika, eğitim, sağlık gibi birçok alanda Türkiye’nin kaderini değiştiren AK Parti 12 yaşında.

AK Parti’nin 12. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Aziz Babuşcu, AK Parti’nin 12 yılını ve yaptıklarını değerlendirmek istediklerini belirterek, “Böyle anlamlı bir günde Mısır’da bizim verdiğimiz demokrasi mücadelesinin başka bir şeklini görüyoruz. Millet iradesiyle iktidara gelmiş bir iktidarın askeri darbe yöntemiyle iktidardan uzaklaştırılmasından sonra iradelerine sahip çıkmak için Mısır’ın meydanlarında oylarının hesabını soran insanların katliama uğradığı, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bir günde bu toplantıyı yapıyor olmak bizim için çok daha farklı anlamlar ifade ediyor.” dedi.

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Biz Türkiye’de 12 yıl boyunca bir demokrasi mücadelesi verdik. Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, sosyal politikalarda, dış politikada ve altyapıda çok büyük değişimlere öncülük etmenin ötesinde; bütün bunların sağlıklı bir demokratik hayattan besleneceğinden hareketle demokrasi mücadelemizi çok daha anlamlı bir faaliyet olarak yerine getirdik. Bugün aynı zamanda vesayet altında bir demokrasiden millet iradesine bağlı bir demokrasiye geçişin de yıl dönümüdür. Yine iktidarların darbe yöntemiyle uzaklaştırıldığı bir Türkiye’den darbenin ve darbecilerin yargılandığı bir Türkiye fotoğrafına geçtik. Bu anlamda Türkiye AK Parti’yle çok şeyler kazandı. Demokrasi mücadelesi anlamında bir geleneği oluşturma ve o geleneğin kendi ayakları üzerinde durabileceği bir zemine kavuşturulması; bizim için onur duyulacak bir durumdur. bu siyasi hareket içinde bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var.”

Basın toplantısında AK Parti’nin yapısı, yaptıkları ve gündemdeki ilgili konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti’nin Türkiye’nin kaderini değiştiren bir parti olduğuna değinerek İstanbul gibi AK Parti ve Türkiye için çok önemli bir şehirde, geçen 12 yılı değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Şentop, “AK Parti’nin Türkiye’ye yaşattığı değişimi anlamak açısından 18 Nisan 1999 seçimlerini hatırlamamız yeterli olacaktır. Seçimin sonunda ancak üç partinin bir araya gelmesiyle bir koalisyon hükümeti kurulabilmiştir. Tabi bunun öncesinde 28 Şubat süreciyle zaten seçilmişlerin önündeki atanmış bürokrasi gücü her alana müdahale etmekteydi. Genelde erken seçim kararı teklifi muhalefetten gelirken bu koalisyon hükümeti Türkiye’yi yönetemediğini idrakinde olarak erken seçim kararı almışlardır. Gerçekten de hükümettekilerin kaçacağı bir tablo vardı. O zaman yapılan görüşmelerin konusunu, gündemini ve zamanını bürokratlar belirliyor, görüşmeleri hükümetlerden habersiz yapıyorlardı. Bugün farklı olan siyaset bürokrasiyi kontrol altına almıştır. Seçilmişlere bağlı olarak atanmışlar çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.